Van 't Schip onder de indruk: 'Hij lijkt wel van steen, gaat maar door'

Van 't Schip onder de indruk: 'Hij lijkt wel van steen, gaat maar door'

14-12-2023 23:44 Laatste update: 15-12-2023 01:55
8

John van 't Schip stapt met een goed gevoel op het vliegtuig naar Australië voor de bruiloft van zijn zoon. De Ajax-trainer is tevreden over het optreden van de Amsterdammers, die met 3-1 wonnen van AEK Athene en zich plaatsten voor de tussenronde van de Conference League.

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd. Ook gezien het aantal jongens dat er niet bij was, waardoor je moet schuiven. Dan weet je nooit hoe het uitpakt. Maar we hebben verdiend gewonnen. We hadden een aantal goals meer moeten maken, maar goed. Uiteindelijk is 3-1 een goede uitslag en is het goed dat we doorgaan in Europa", reageert Van 't Schip bij Veronica.

Van 't Schip vindt het mooi dat Chuba Akpom gefrustreerd van het veld stapte, nadat hij na zijn dubbelslag ook enkele grote kansen miste. "Het is een spits en hij ging drie keer alleen op de keeper af. Daarbij had hij een keer de bal breed moeten leggen. Dit gaat hij natuurlijk meenemen. Hij was ook belangrijk met zijn goals." De Ajax-coach is 'heel blij' dat de Engelse aanvaller het negentig minuten volhield. "Als je niet zoveel speelt, is het de vraag hoe je het fysiek houdt."

Ook Jorrel Hato, de jongste aanvoerder ooit van Ajax, kan op complimenten rekenen. "Ik dacht aan het begin van de wedstrijd dat hij er misschien uit moest met een blessure, maar hij lijkt wel van steen. Hij blijft maar doorgaan. Het centrum met Sutalo, en Rensch aan de rechterkant ging het goed. Aan de linkerkant ging het met Sosa ook goed, al maakte hij bij die eerste goal een overtreding. Daar zijn we alleen maar blij mee. De competitie in de groep neemt toe."

Van 't Schip is blij met de Europese overwintering. Hij neemt de Conference League serieus. "Het is duidelijk dat dit een Europese competitie is waarin spelers zich verder kunnen ontwikkelen en ook voor de club is dit heel belangrijk. Je ziet het ook: het stadion zat helemaal vol."