Kieft plaatst vraagtekens bij band Hato: 'Wat moet je nou doen als aanvoerder?'

Kieft plaatst vraagtekens bij band Hato: 'Wat moet je nou doen als aanvoerder?'

15-12-2023 08:39 Laatste update: 09:25
44

Wim Kieft vraagt zich af wat de reden is dat John van ’t Schip koos voor de zeventienjarige Jorrel Hato als aanvoerder van Ajax, zo geeft hij bij Veronica aan in de nabeschouwing van de wedstrijd tussen Ajax en AEK Athene. Bij afwezigheid van Steven Bergwijn en Steven Berghuis kreeg de jongeling de aanvoerdersband toegewezen.

"Ik vraag me af wat de reden is dat je iemand van zeventien aanvoerder maakt, daar ben ik wel benieuwd naar", stelt Kieft. Tafelgenoot Kees Jansma stelt dat het allereerst zou komen door een gebrek aan alternatieven. "Het is misschien ook meer symbolisch", vervolgt Kieft. "Want wat moet je nou doen als aanvoerder? Een interview en de toss."

"Het was een belangrijke wedstrijd, maar ja… aanvoerder…", gaat de analist verder. "Het verandert toch niet zo heel veel aan je spel of aan je prestatie? In dit geval is het denk ik gewoon symbolisch. Een jongen van de club, hij doet het hartstikke goed." Jansma denkt dat er bewust gekozen werd voor een verdediger. "Bij afwezigheid van Bergwijn en Berghuis zou je denken aan Kenneth Taylor, misschien. Ik denk dat ze bewust iemand van achteruit doen."