Krüzen was graag ingelicht over ontslag Lammers: 'Was er voor gaan liggen'

Krüzen was graag ingelicht over ontslag Lammers: 'Was er voor gaan liggen'

15-12-2023 15:24
36

Hendrie Krüzen heeft het lastig met het ontslag van John Lammers bij Heracles Almelo, zo geeft hij aan op de persconferentie in aanloop naar het duel met Feyenoord. Krüzen is van mening dat het ontslag niet nodig was geweest, zo laat hij optekenen.

Op maandag was Lammers jarig, maar was de selectie vrij. Dinsdag kwam de trainer daarom met taart naar de club, maar kreeg hij te horen dat hij ontslagen werd. "Het is niet gegaan zoals ik het graag had gezien, laat ik het zo stellen", aldus Krüzen. "Ik was graag ingelicht. Aan de andere kant waardeer ik het wel dat de club het risico heeft genomen en mij niet wilde betrekken in de situatie van John."

"Waarschijnlijk was ik er anders ook nog wel voor gaan liggen", vervolgt Krüzen. "Om te kijken of ik het nog had kunnen draaien. Ik weet dat John nog steeds grip had op de groep. De jongens wilden voor hem gaan. Ik zag de noodzaak niet om iemand te ontslaan en voor mij kwam het ook als een verrassing."

"In het voetbal wordt weleens vergeten dat we ook te maken hebben met mensen", gaat de assistent-trainer verder. "Daar wordt niet altijd rekening mee gehouden en het kan weleens hard zijn. Dat neemt niet weg dat het spelletje ook gewoon doorgaat en dat er weer iemand anders voor de groep staat. Nee, ik heb niet overwogen om te stoppen. Ik ben hier niet voor niets teruggekeerd. Heracles is mijn clubje. Het was wel moeilijk voor me."