Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Trauner keert terug, puzzelen op de flanken

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Trauner keert terug, puzzelen op de flanken

17-12-2023 10:05 Laatste update: 10:05
56

Bij Feyenoord keert Gernot Trauner zondagmiddag vermoedelijk terug in de basiself. Tegen Celtic liet Arne Slot Thomas Beelen nog spelen, maar hij lijkt weer plaats te moeten nemen op de bank. Verder moet de trainer van de Rotterdammers vooral keuzes maken op de flanken, vanaf waar weinig gevaar wordt gesticht de laatste weken. 

Feyenoord speelt zondagmiddag vanaf 14.30 uur het uitduel met Heracles Almelo, dat deze week afscheid nam van trainer John Lammers. De Rotterdammers verloren midweeks op 2-1 met Celtic Park. In Schotland koos Slot ervoor om verdediger Beelen zijn basisdebuut te laten maken in het miljardenbal, maar hij maakt tegen Heracles waarschijnlijk weer plaats voor Trauner, die een verdediging zal vormen met Lutsharel Geertruida, David Hancko en Quilindschy Hartman. 

Tegen Celtic was er ook een basisplaats voor Ramiz Zerrouki, die hoger in de CL-pikorde stond dan in de Eredivisie-pikorde. Met dat in het achterhoofd is het dan ook aannemelijk dat hij tegen Heracles weer plaats neemt op de bank, waardoor Mats Wieffer terugkeert en een middenveld vormt met Quinten Timber en Calvin Stengs. 

In de voorhoede van de Rotterdammers is er zo goed als zeker een basisplaats voor Santiago Gimenez. Op de vleugels is het voor Slot nog wel puzzelen. Vrijwel alle flankspelers lijken te kampen met een vormdip. In Glasgow gaf Slot het vertrouwen aan Luka Ivanusec en Igor Paixão, die vermoedelijk ook tegen Heracles weer de kans krijgen. 

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Ivanusec, Gimenez, Paixão