Oosting enorm gewaardeerd bij FC Twente: 'Krankzinnig om te zien, super knap'

Oosting enorm gewaardeerd bij FC Twente: 'Krankzinnig om te zien, super knap'

17-12-2023 11:50
8

Arnold Bruggink is zwaar onder de indruk van Joseph Oosting. De technisch directeur van FC Twente is zondagochtend te gast bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie, waar hij louter goede woorden spreekt over de trainer van de Tukkers. 

"Ik ben heel blij met de trainer en met de staf die wij hebben", vertelt Bruggink. "Dat is niet alleen mijn keuze geweest, maar ook die van Jan Streuer (Technisch adviseur, red.) en Paul van der Kraan (Algemeen directeur, red.). Het past wel heel erg goed denk ik. Niet alleen Joseph, maar ook de assistenten die mee zijn gekomen. Daar word ik wel blij van."

Tafelgenoot Hans Kraay vraagt vervolgens aan Bruggink wat precies de grootste kwaliteit is van Oosting, die met Twente momenteel de vierde plek op de ranglijst bekleedt. "Het is een zeer prettige kerel. We hebben een aantal punten die wij als club belangrijk vinden, en hij voldoet aan al die eisen. Je wil graag een omgeving creëren waar iedereen zich prettig voelt. Je wilt ook ontwikkelen, daar is hij heel veel me bezig", vervolgt Bruggink, die enorm onder de indruk is van de wijza waarop Oosting dat aanpakt. "Het is echt krankzinnig om te zien welke plannen hij individueel maakt voor spelers, daar word ik echt heel blij van."

De voormalig RKC Waalwijk-trainer heeft oog voor iedereen binnen zijn selectie. "Elke speler heeft bij ons een individueel plan, van waar ze moeten verbeteren. Daar zitten beelden bij. Joseph kan bij mij aan tafel komen, drukt op een knop, en ik heb alles. Van momenten dat spelers te laat komen, tot wanneer ze iets hebben gezegd", vertelt de oud-ESPN-analist, die de prestatie van Oosting al met al 'enorm onderschat' vindt. "Met name omdat je komt uit de situatie na Ron Jans, dan is het als nieuwe staf super moeilijk om weer aan de slag te gaan bij FC Twente. Dat doortrekken is echt super knap."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!