Almere vernedert Vitesse en stuurt Arnhemmers als hekkensluiter de winterstop in

17-12-2023 14:07 Laatste update: 14:13
180

Vitesse is er zondagmiddag bij Almere City allesbehalve in geslaagd om het succesje van vorige week een passend vervolg te geven. De Arnhemmers verloren kansloos bij de promovendus: 5-0. Door de nederlaag gaat de formatie van Edward Sturing als hekkensluiter de winterstop in.

Voor Vitesse viel er vorige week eindelijk weer wat te juichen, toen Heracles Almelo werd verslagen. Vol goede moed begonnen de bezoekers aan het uitduel, maar halverwege de eerste helft kwam Almere al op voorsprong. Yoann Cathline kwam naar binnen vanaf links en schoot de bal langs Eloy Room, die niet helemaal vrijuit ging. Vitesse had in het eerste bedrijf weinig in te brengen en zag de achterstand op slag van rust zelfs verdubbeld worden. Yann Kitala scoorde.

Ook na rust was Almere veel sterker. Sturing wisselde nog wel een aantal keer, maar ook vers bloed zorgde niet voor een kentering in de wedstrijd. In de laatste tien minuten deelden de Flevolanders nog drie tikken uit aan Vitesse. Joey Jacobs maakte eerst de 3-0, waarna middenvelder Álvaro Peña de vernedering in de 87e minuut de 4-0 voor zijn rekening nam. In de slotfase werd het nóg erger voor Sturing en co., toen Thomas Robinet 5-0 maakte vanuit een penalty.

Door het verlies gaat Vitesse als hekkensluiter de winterstop in. De komende weken zal blijken of de Arnhemmers zaken kunnen doen op de transfermarkt, om zo de selectie te versterken. Bij Almere wordt er weer eens gelachen. De huidige nummer zestien van de Eredivisie won voor het eerst sinds 5 november.