Supportersvereniging Feyenoord maakt zich hard: 'Dat zou beloond moeten worden'

Supportersvereniging Feyenoord maakt zich hard: 'Dat zou beloond moeten worden'

18-12-2023 18:27
48

Kees Lau, voorzitter van supportersvereniging FSV De Feijenoorder, heeft goede hoop dat fans van Feyenoord in februari naar Rome af mogen reizen voor het treffen met AS Roma

Dat vertelt Lau in gesprek met het ANP. Naar eigen zeggen gaat de voorzitter van de supportersvereniging 'kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen'. Volgens Lau hangt dit niet af van de burgemeester van Rome, maar vooral van de landelijke overheid in Italië. "Hopelijk kan de UEFA ook invloed uitoefenen. De laatste tijd hebben de supporters van Feyenoord zich heel goed gedragen. Dat zou beloond moeten worden."

Lau doelt daarmee op de uitwedstrijd tegen Celtic van vorige week. "Dat was een groot feest met 5000 fans." Dat Feyenoord wéér tegen AS Roma speelt, verbaast hem overigens niet. "Wie hadden we anders kunnen loten?", lacht hij. "Maar goed, als je een paar keer hebt verloren, dan komt de eerste zege steeds dichterbij. Dat is een voetbalwetmatigheid."

Feyenoord neemt het op 15 februari om 18.45 uur op tegen AS Roma in de tussenronde van de Europa League. Een week later vindt om 21.00 uur de return plaats in Rome. De winnaar voegt zich bij de laatste zestien van het toernooi.