Bergwijn: 'Bodø heeft twee keer van ze gewonnen, dan kan je wel wat'

Bergwijn: 'Bodø heeft twee keer van ze gewonnen, dan kan je wel wat'

18-12-2023 19:49
46

Steven Bergwijn kijkt met vertrouwen uit naar het treffen met Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. Dat vertelt de aanvaller van Ajax op de clubkanalen

"Het wordt koud daar heb ik begrepen", lacht Bergwijn wanneer hij gevraagd wordt naar zijn mening over de loting van Ajax, dat het in februari opneemt tegen het Noorse Bodø/Glimt. "Wat me bijgebleven is, is de 6-1 overwinning van Bodø op AS Roma een aantal jaar geleden. Ik denk dat het een stugge, fysieke ploeg is. We moeten scherp zijn, zoals altijd. Ik zeg altijd dat we naar onszelf moeten kijken, zelf op en top moeten zijn. Dan maakt het niet uit tegen wie we spelen."

Bergwijn zorgt dat Ajax de Noren goed zal analyseren. "Vanuit daar gaan we een goed plan maken. Dat ze van Besiktas hebben gewonnen, zegt genoeg. Als je daar twee keer van weet te winnen, dan kan je wel wat."

Dat Ajax nu op het derde Europese niveau actief is, verandert niks aan de doelstelling van de buitenspeler. "Natuurlijk hadden we het liefst in de Europa League gespeeld, maar hier is ook nog een prijs te halen. Overal waar je prijzen kan pakken, moet je ervoor gaan."