Slot verklaart passeren vleugelaanvaller: 'Proberen speeltijd te managen'

Slot verklaart passeren vleugelaanvaller: 'Proberen speeltijd te managen'

20-12-2023 21:15 Laatste update: 22:06
5

Arne Slot heeft voorafgaand aan het bekerduel van Feyenoord met FC Utrecht uitgelegd waarom hij niet voor Luka Ivanusec heeft gekozen. De Kroatische vleugelaanvaller speelde tegen Celtic en Heracles Almelo nog wel. 

De vleugels van Feyenoord zijn de laatste weken geregeld onderwerp van gesprek. Slot wisselt er vaak, maar koos tegen zowel Celtic (2-1 nederlaag) als Heracles (0-4 winst) telkens voor Ivanusec, die tegen Utrecht vervangen wordt door Igor Paixão. "Ik denk dat Luka de eerste twee wedstrijden tegen Utrecht en Heerenveen heel goed gespeeld heeft, waar we beide wedstrijden met ruime cijfers hebben gewonnen. Dan zie je ook dat er gedurende de wedstrijd er tijd en ruimte ontstond", aldus Sot bij ESPN. 

Wedden

Meer odds

Waarom Ivanusec ondanks dat niet speelt? "Ik denk dat je vanaf Celtic hebt gezien dat ik met mijn staf heb geprobeerd om de speeltijd een beetje te managen. Dus toen speelden Ivanusec en Paixao allebei. Afgelopen zondag 90 minuten voor Luka, vandaag gaat Igor starten", vervolgt de Feyenoord-trainer. "We trachten op deze manier nog spelers fit en fris te hebben voor deze laatste wedstrijd."