Feyenoord toont karakter en knokt zich naar bekerzege op FC Utrecht

20-12-2023 22:56
131

Feyenoord heeft zijn laatste test van het kalenderjaar goed doorstaan. De ploeg van Arne Slot trok met 2-1 aan het langste eind in de bekerclash met FC Utrecht.

Bij Feyenoord gaf Arne Slot de voorkeur aan Igor Paixão en Javairo Dilrosun op de vleugels. Bij FC Utrecht maakte Zidane Iqbal zijn basisdebuut, terwijl voormalig Feyenoorder Jens Toornstra op de bank zat. Daar zag hij hoe zijn oude club al na acht minuten op voorsprong kwam. Quinten Timber gaf de bal goed mee aan Calvin Stengs, die de bal langs doelman Mattijs Branderhorst schoof.

Feyenoord heerste in de eigen Kuip en de 2-0 was dan ook dik verdiend. Stengs bediende Paixão op fraaie wijze en de Braziliaan rondde beheerst af. Stengs had het sowieso goed naar zijn zin, want hij dook niet veel later weer op achter de Utrechtse defensie. Ditmaal bracht Branderhorst echter redding. Santiago Gimenez was dicht bij de 3-0, maar ook hij kreeg de bal niet langs de sluitpost van de bezoekers.

Voor Feyenoord leek geen vuiltje aan de lucht, maar kort voor rust knokten de Domstedelingen zich terug in de wedstrijd. Souffian El Karouani zette goed door en gaf laag voor, waarna Taylor Booth alleen maar tegen de bal hoefde te lopen: 2-1. De doelpuntenmaker moest zich tien minuten na rust overigens wel laten wisselen met kramp.

In de tweede helft leek het echte geloof lange tijd te ontbreken bij Utrecht. Feyenoord kwam niet echt in de problemen en was via Ayase Ueda dicht bij de 3-1. De Japanner, die even daarvoor was ingevallen voor Gimenez, schoot via Nick Viergever op de paal. Pas in de slotfase, toen de Rotterdamse tank wat leeg raakte, zorgden de Domstedelingen nog voor dreiging. Feyenoord trok de zege evenwel over de streep.