'Mislintat wilde andere Eredivisiecoach naar Ajax halen: 'Hij gold als te duur'

'Mislintat wilde andere Eredivisiecoach naar Ajax halen: 'Hij gold als te duur'

22-12-2023 19:55 Laatste update: 20:49
84

Maurice Steijn kwam afgelopen zomer uit de koker van Sven Mislintat. Maar dat was zeker niet de enige naam die op het verlanglijstje van Ajax stond. Naast de bekende geluiden over Peter Bosz en Kjetil Knutsen, was ook AZ-trainer Pascal Jansen in beeld. 

Dat blijkt uit een reconstructie van Het Parool. De krant neemt het jaar 2023 van Ajax onder de loep en besteed daarin aandacht aan de zoektocht naar een nieuwe trainer. 'Mislintat had zijn pijlen aanvankelijk gericht op de Noor Kjetil Knutsen', wordt er geschetst. Maar omdat Mislintat 'weerstand voelde' tegen nóg een buitenlander bij Ajax, ging er een streep door de naam van de trainer van Bodø/Glimt. 

Peter Bosz, die al eerder aan het roer stond bij Ajax, zou niet naar Ajax zijn gekomen omdat er intern bezwaren bestonden vanwege het onverwachte vertrek van de trainer in 2017. Ook AZ-trainer Jansen stond hoog op het lijstje van de Amsterdammers. 'Maar hij gold als te duur, mede vanwege de stroeve verstandhouding met AZ', schets de krant. 

Uiteindelijk kwam Mislintat dus bij Steijn terecht. Maar 'Steijn boekte nul progressie met het team en ging slecht om met de druk van een topclub', gaat het verhaal verder. 'Waar Mislintat hem uit de wind hield met de waarschuwing dat Ajax de eerste seizoenshelft matig zou presteren, hekelde de coach diens aankoopbeleid.' Dat viel volgens de krant slecht bij zowel Mislintat als de selectie van Ajax. 

Het Parool basseert zijn reconstructie op gesprekken met twaalf (anonieme) 'betrokkenen'.