'Alex Kroes verwacht zestig miljoen terug te verdienen van Mislintat-aankopen'

'Alex Kroes verwacht zestig miljoen terug te verdienen van Mislintat-aankopen'

22-12-2023 22:30 Laatste update: 23-12-2023 00:20
142

Volgens Mike Verweij is Ajax van plan de bezem door de selectie te halen. Alle aankopen van Mislintat mogen uitkijken naar een andere ploeg, met uitzondering van Branco van den Boomen en Diant Ramaj. Dat beweert de Ajax-watcher van de Telegraaf in de podcast Kick-off.

"Als je je oor te luister legt bij Ajax, dan is er heel weinig geld", vertelt Verweij. "En dus zijn er ook heel weinig mogelijkheden. Mislintat heeft 115 miljoen euro over de balk gesmeten. Dat heeft zijn effecten. Ajax kan niet heel veel. Ajax-fans die hopen die hopen op vier of vijf spelers: dat gaat niet gebeuren.

Het lot van de zomeraanwinsten van de Amsterdammers is bezegeld, beweert Verweij bovendien. "Binnen Ajax heerst inmiddels de overtuiging dat de aankopen van Mislintat onmiddellijk weer mogen vertrekken. Tegen elk aannemelijk bod. Ook Josip Sutalo."

"Behalve Branco van den Boomen en Diant Ramaj, die kunnen blijven. Maar voor de rest mag iedereen weg", klinkt het in de podcast. De clubwatcher stelt bovendien dat Alex Kroes, die in maart aantreedt als algemeen directeur van Ajax, hoopt dat de Amsterdammers in totaal zo'n zestig miljoen euro terugverdienen van de 115 miljoen die Mislintat heeft uitgegeven. 

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal of luister de aflevering op Spotify!