Ten Hag met flinke kater aan kerstdiner: United verliest én scoort opnieuw niet

23-12-2023 15:26 Laatste update: 15:36
53

De selectie en staf van Manchester United zullen met een vervelend gevoel de feestdagen ingaan. West Ham United was zaterdagmiddag met 2-0 te sterk voor de ploeg van manager Erik ten Hag, die opnieuw een gevoelige tik moet verwerken.

Het was een weerzien tussen oud-Ajacieden in Londen. John Heitinga, Mohammed Kudus en Edson Álvarez stonden tegenover Ten Hag, André Onana en Antony. Onana werd meteen aan het werk gezet. United werd vanaf het eerste fluitsignaal onder druk gezet, maar herpakte zich na een kwartier. Het resulteerde in een povere eerste helft, waarin bijzonder weinig gebeurde.

Op aangeven van Antony kreeg Alejandro Garnacho de uitgelezen mogelijkheid om United aan de leiding te brengen, maar een verkeerde aanname zorgde ervoor dat de aanvaller niet lekker kon afdrukken. In de tweede helft was het aanvankelijk lang wachten tot de wedstrijd werd opengebroken. Na diverse speldenprikjes over en weer viel het openingsdoelpunt twintig minuten voor tijd.

West Ham-aanvaller Jarrod Bowen verschalkte Onana in twee instanties, waarbij de Kameroener er niet heel goed uitzag. Zes minuten na de 1-0 verdubbelden The Hammers de voorsprong en daarmee was het duel beslist. Een fout achterin bij United werd genadeloos afgestraft door Kudus, die na een dribbel zijn voormalig ploeggenoot Onana verschalkte.

Het was de vierde goal in de laatste vier wedstrijden voor Kudus, die steeds belangrijker wordt voor West Ham. Ten Hag zag vanaf de kant hoe zijn ploeg weer verloor en voor de vierde wedstrijd op rij niet tot scoren kwam. Tegen AFC Bournemouth (0-3), Bayern München (0-1) en Liverpool (0-0) wist United het net ook niet te vinden.

De top-vier, dat aan het eind van de rit recht geeft op Champions League-voetbal, raakt verder uit zicht voor United. De ploeg van Ten Hag heeft 28 punten verzameld, nummer vier Manchester City staat op 34 punten.