Chelsea komt met de schrik vrij tegen Luton dankzij Madueke en Palmer

Chelsea komt met de schrik vrij tegen Luton dankzij Madueke en Palmer

30-12-2023 15:29
12

Chelsea heeft het zich onnodig moeilijk gemaakt in het Premier League-duel bij Luton Town. Mede door een goal van Noni Madueke kwamen The Blues met 0-3 voor, maar het werd toch nog spannend tegen de promovendus: 2-3.

Madueke was woensdag als invaller de matchwinner tegen Crystal Palace (2-1) en daarvoor werd hij beloond door manager Mauricio Pochettino. De voormalig PSV'er mocht voor het eerst sinds 28 oktober in de basis beginnen bij Chelsea. De vleugelspeler betaalde het vertrouwen terug. Na 37 minuten tekende hij voor de 0-2 met een snoeihard schot.

Naast Madueke eiste toch vooral Cole Palmer ook een hoofdrol op. De Engelse middenvelder had al snel de score geopend na dramatisch uitverdedigen van Luton Town. Twintig minuten voor tijd leek Palmer het duel ook in het slot te gooien. Nicolas Jackson stuurde hem op doelman Thomas Kaminski af en het grote talent toonde zich koelbloedig: 0-3. Luton, met Tahith Chong in de basis, kon er weinig tegen inbrengen.

Voor Chelsea, dat prima voor de dag kwam, leek zodoende geen vuiltje aan de lucht. Dat veranderde echter in de slotfase. Ross Barkley deed wat terug tegen zijn oude club en Elijah Adebayo maakte zelfs de 2-3. Plots kraakte het bij de ploeg van Pochettino, maar de drie punten werden over de streep getrokken.

The Blues staan nog altijd op een teleurstellende tiende plek in de Premier League. Luton staat slechts één punt boven de degradatiestreep.