Premier League-Nederlander doet onthulling: 'Liet mijn kruisband niet opereren'

Premier League-Nederlander doet onthulling: 'Liet mijn kruisband niet opereren'

1 januari - 17:23 Laatste update: 18:35
12

In gesprek met Sky Sports heeft Sven Botman een wel heel apart verhaal gedeeld. Na de wedstrijd tegen Sheffield United (0-8 winst) raakte hij geblesseerd, maar er was flink wat verwarring over de ernst van die kwetsuur. Het lijkt er op dat hij doorspeelde met een kruisbandblessure.

"Na de wedstrijd tegen Sheffield onderging ik een scan aan mijn knie, omdat hij steeds dikker werd", vertelt de oud-speler van Ajax en sc Heerenveen. "Die liet zien dat er veel schade was aan mijn knie. Een paar specialisten zeiden echter dat de kruisband helemaal was afgescheurd, andere zeiden dat het niet zo was. Toen heb ik besloten me niet te laten opereren en mijn rust gepakt, om die operatie maar te voorkomen."

Botman koos er dus bewust voor om zich niet te laten opereren, mede door de revalidatietijd. "Ik zou negen maanden aan de kant blijven als ik die ingreep had gedaan. Nu ben ik dus weer terug en voel ik me eigenlijk weer als vanouds. Het lijkt er dus wel op dat ik de goede keuze heb gemaakt." Newcastle United staat op het moment negende in de Engelse Premier League.

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!