Onana blijft zelfverzekerd: 'Ik was vorig seizoen de allerbeste in Europa'

Onana blijft zelfverzekerd: 'Ik was vorig seizoen de allerbeste in Europa'

2 januari - 12:20
46

Steun voor Erik tegen Hag: Andre Onana heeft een 'fantastische relatie' met de manager van Manchester United, maakt hij duidelijk in gesprek met Sky Sport Italia. De doelman (27) is er ook van overtuigd dat hij zijn moeizame start in Engeland zal overwinnen.

"Ik heb een fantastische relatie met hem (Ten Hag, red.)", begint Onana. "Samen hebben we bij Ajax prachtige momenten meegemaakt en geweldige dingen gedaan. Maar zoals ik altijd zeg: alles wordt verdiend op het veld. En ik ben zelfverzekerd omdat hij mij per se wilde halen, maar ook omdat ik vorig seizoen de beste was."

De 37-voudig international van Kameroen blonk vorig seizoen uit bij Internazionale. Hij behaalde onder andere de meeste clean sheets in de Champions League. In Manchester gaat het moeizamer. De oud-Ajacied keept zeer wisselvallig en heeft het moeilijk. Toch blijft hij optimistisch. "Ik ben er zeker van dat de dingen hier ook voor mij zullen verbeteren. Want als je de capaciteiten hebt, is het alleen een kwestie van tijd", zegt Onana zelfverzekerd.

Ten Hag zal zijn eerste doelman de komende weken moeten missen vanwege de Afrika Cup. Onana is opgenomen in de selectie van Kameroen en zal dus een behoorlijke tijd afwezig zijn. Vermoedelijk gaat Altay Bayindir hem vervangen.