Marokko doet goede zaken en haalt weer topspeler binnen: 'Hij komt na Afrika Cup'

Marokko doet goede zaken en haalt weer topspeler binnen: 'Hij komt na Afrika Cup'

4 januari - 10:00 Laatste update: 10:10
31

De nationale ploeg van Marokko kan na de Afrika Cup de volgende genaturaliseerde speler verwelkomen. Anass Izem, een vooraanstaande journalist uit het land, vertelt in VP's Atlasleeuwen van VoetbalPrimeur dat Brahim Díaz diens jawoord gegeven heeft.

Als lid van het uitvoerend comité van de sportbond van Marokkaanse journalisten is Izem een belangrijke stem in het land. Tijdens de Afrika Cup volgt hij De Leeuwen van de Atlas op de voet. In zijn vaderland staat Izem, die ruim 500.000 volgers op Instagram heeft, bekend als 'de Marokkaanse Fabrizio Romano'.

Díaz, speler van Real Madrid en geboren in Málaga, is al geruime tijd in gesprek met de Marokkaanse voetbalbond. De 24-jarige middenvelder annex aanvaller speelde ooit één interland voor Spanje, maar mag nog switchen van nationaliteit. "Brahim Díaz heeft een akkoord bereikt met onze federatie", vertelt Izem. "Het is een kwestie van tijd. Hij zal na de Afrika Cup komen."

Izem verklapt dat er na het eindtoernooi in Ivoorkust meerdere spelers de overstap naar Marokko zullen maken. Wie dat zijn, wil de journalist pas na de Afrika Cup vertellen. Díaz pendelt dit seizoen tussen basis en bank bij Real en speelde tot dusver achttien officiële wedstrijden. Daarin was hij viermaal trefzeker en twee keer aangever.

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!