Slot geeft tekst en uitleg bij Feyenoord: 'Ik had waarschijnlijk te veel praatjes'

Slot geeft tekst en uitleg bij Feyenoord: 'Ik had waarschijnlijk te veel praatjes'

5 januari - 17:27
50

Arne Slot heeft een boekje opengedaan over de opmerkelijke blessure die hij heeft opgelopen. De trainer van Feyenoord scheurde zijn kuitspier tijdens een potje voetvolley en denkt dat hij te bijdehand is geweest.

Donderdag werd duidelijk dat Slot een blessure had opgelopen bij Feyenoord. Later doken er beelden op van de oefenmeester met een brace. Nu geeft hij voor de camera van ESPN tekst en uitleg. "Wat er gebeurd is, is dat ik waarschijnlijk te veel praatjes had, waardoor ik gestraft moest worden", lacht Slot. "Ik denk nog altijd dat ik fit ben, terwijl ik dat waarschijnlijk niet meer ben."

"Met Etiënne Reijnen en Leigh Egger hebben we gewonnen van Quinten Timber en twee andere jongens", vertelt Slot over het voetvolley. "Toen zei ik bij heel bijdehand de lunch: ik ben heel benieuwd wie nu nog van ons denkt te kunnen winnen. Bij punt twee was het daarna al afgelopen en scheurde ik mijn kuitspier. Dan krijg je straf, voor het feit dat je te bijdehand bent geweest."

Slot zal nog wel even last hebben van zijn gescheurde kuitspier. De voorbereiding van Feyenoord op de tweede seizoenshelft gaat ondertussen gewoon door. De Rotterdammers verblijven in het Spaanse Marbella en werken op zaterdag 6 januari een oefenwedstrijd af tegen FSV Mainz 05.