'Gerrard onder druk in Saud-Arabië, sfeer omgeslagen door matige resultaten'

'Gerrard onder druk in Saud-Arabië, sfeer omgeslagen door matige resultaten'

7 januari - 13:31 Laatste update: 15:34
12

Steven Gerrard, hoofdcoach van Al Ettifaq in Saudi-Arabië, staat behoorlijk onder druk vanwege de prestaties van zijn team, meldt The Daily Mail. Het seizoen begon geweldig voor de Engelsman met een overwinning op het Al Nassr van Cristiano Ronaldo, maar inmiddels zit Al Ettifaq diep in de put.

Al Ettifaq stond na twee wedstrijden bovenaan in de Saudi Professional League en de vreugde kon niet op bij de spelers. Dansend, zingend en bonzend op de tafels maakten de spelers er een groot feest van in de kleedkamer na de eerste paar overwinningen. Gerrard kwam grijnzend binnen, maar waarschuwde zijn spelers. "Slechts twee wedstrijden gespeeld", zei hij. De 114-voudig Engels international weet dat het snel kan gaan in de voetballerij, hij won ook zijn eerste twee wedstrijden als coach van Aston Villa.

De sfeer is inmiddels totaal omgeslagen. Al Ettifaq wist haar laatste negen wedstrijden niet meer te winnen en er werd slechts drie keer gescoord in die negen duels. De ploeg van Gerrard staat op een achtste plek met een achterstand van 28 punten op de koploper. Ook de grote aankopen van afgelopen zomer, Moussa Dembélé, Demarai Gray, Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson, brengen niet wat er van ze verwacht wordt. Laatstgenoemde zou naar verluidt alweer willen vertrekken uit Saudi-Arabië.

De problemen stapelen zich op voor Gerrard. Al Ettifaq staat er momenteel zelfs slechter voor dan vóór de komst van de oud-middenvelder. Gerrard moet, wanneer de competitie wordt hervat in februari, laten zien dat hij impact kan maken. Lukt dat niet, dan moet hij vrezen voor ontslag en een flinke deuk in zijn reputatie.