Van de Looi-effect helpt Heracles in eerste Eredivisie-duel van 2024 langs RKC

12 januari - 22:12 Laatste update: 22:14
34

Heracles Almelo heeft vrijdagavond hele goede zaken gedaan in de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2024. Op bezoek bij directe concurrent RKC Waalwijk won de ploeg van trainer Erwin van de Looi, die voor het eerst langs de lijn stond bij een officieel duel van zijn nieuwe club, met 1-2.

Het eerste kwartier in Waalwijk was behoorlijk gezapig. Na een klein halfuur spelen deelden beide teams de eerste speldenprikjes uit. Kort daarna viel ook de eerste treffer. Heracles kreeg een strafschop na een handsbal van Aaron Meijers. Emil Hansson legde aan, en faalde niet. Vervolgens gooide een RKC-supporter wat op het veld. Daarmee liet hij scheidsrechter Rob Dieperink geen keus. De arbiter legde het duel stil.

RKC slaagde er na de hervatting niet meer in om gelijk te maken. Na rust lukte dat de ploeg van trainer Henk Fraser wel. Na een aardige mogelijkheid van Julian Lelieveld mochten ook de Waalwijkers aanleggen vanaf elf meter. Kramer bleef rustig en tekende voor de gelijkmaker. De thuisclub kon echter niet lang genieten van het doelpunt. Ruim vijf minuten later namen de Almeloërs alweer de voorsprong. Spits Mario Engels knikte knap binnen na een assist van Hansson.

Zowel RKC als Heracles wisselde er vervolgens lustig op los. Kansen waren er ook nog voor beide elftallen, maar de bezoekers uit Almelo slaagden er uiteindelijk in om de overwinning uit het vuur te slepen. Heracles staat door de zege nu tijdelijk twaalfde, met achttien punten. RKC heeft er vier minder en blijft zestiende.