'Zeurderige' Wieffer: 'David Hancko kan er soms ook boos om worden'

'Zeurderige' Wieffer: 'David Hancko kan er soms ook boos om worden'

13 januari - 08:42
57

Mats Wieffer heeft spijt dat hij zichzelf aan het begin van het seizoen neerzette als een amateurvoetballer. De controleur van Feyenoord baalde van zijn matige start, maar vindt dat hij iets te kritisch was.

"Nou, ik speelde twee wedstrijden iets minder, daarna heb ik het wel weer opgepakt. Maar het kreeg veel aandacht omdat ik mezelf voor de draaiende camera’s na Fortuna Sittard-thuis neerzette als een soort amateurvoetballer", zegt Wieffer in het Algemeen Dagblad. "Toen ik het later nog een keer voorbij zag komen, dacht ik: dat was wat overdreven, Mats. Ik zette mezelf neer als een amateurvoetballer. Onnodig."

Wieffer merkte dat zijn prestaties daarna 'enorm werden uitvergroot'. "Ik merkte dat er daarna meteen een vergrootglas over mijn spel werd gelegd. Ik hoor nu nog steeds mensen zeggen: ‘Mats Wieffer was de eerste helft van het seizoen helemaal niet goed.’ Maar dat ging dus over precies twee mindere wedstrijden, vind ik. Als ik iets minder hard over mijn eigen spel had geoordeeld, was de mening van anderen ook anders geweest, denk ik."

Dat Feyenoord-trainer Arne Slot onlangs zei dat 'het glas bij Wieffer zelden halfvol is, maar wel halfleeg', kreeg de 24-jarige middenvelder ook mee. "Mijn medespelers moeten nu vast lachen, maar het is gewoon de toon waarop ik dingen zeg die dat gevoel kweekt. Ik zeg de dingen die ik goed bedoel misschien qua toon te geïrriteerd of zeurderig. Ha, David Hancko kan er soms ook boos om worden. Maar ik bedoel het juist positief. Ik kan ook echt goed met iedereen opschieten. Als we maar winnen, haha."