Hancko noemt favoriete verdediger van deze tijd: 'Dat onoverwinnelijke gevoel'

Hancko noemt favoriete verdediger van deze tijd: 'Dat onoverwinnelijke gevoel'

17 januari - 09:30
22

David Hancko is nog altijd erg blij dat hij Arne Slot als trainer heeft gekregen bij Feyenoord. De Slowaak had in het begin veel moeite met de coach begrijpen, maar inmiddels heeft de verdediger nog aan twee woorden genoeg. Ook vertelt Hancko over zijn favoriete verdediger.

"Toen ik net bij Feyenoord was, begreep ik niet alles wat de trainer zei. Hij sprak soms zo snel ook, maar door goed te luisteren en te kijken, begon ik het te snappen", vertelt Hancko over zijn beginperiode in Rotterdam tegen Voetbal International. "Nu heb ik aan twee woorden genoeg om te weten wat hij bedoelt. Voorheen was ik daar niet zo mee bezig, maar sinds ik bij Feyenoord speel is het eerste dat ik probeer te herkennen of de tegenstander druk zet met de as, of met de buitenspelers."

Hancko is in zijn handelen op het veld zo aangepast, dat dit ook doordrukt wanneer hij op de bank ligt. "Het gaat zo ver dat als ik ’s avonds naar andere wedstrijden zit te kijken ook al begin te analyseren. Hoe zetten die teams druk? Waar liggen de ruimtes? Ik kijk nu voetbal als een trainer. Dit is het gevolg van trainen bij Feyenoord. Alleen naar mijn oude club Sparta Praag probeer ik gewoon echt als een supporter te kijken. Maar zelfs dat is lastig."

Hancko krijgt bij VI vragen naar aanleiding van quotes van topverdedigers. Daarbij springt er één speler uit voor de Slowaak. "Ik hou van Virgil van Dijk. Voor mij was hij voor het WK in Qatar de beste verdediger ter wereld, geen speler die hem kon passeren. Ik wil mezelf niet vergelijken met Virgil, maar dat onoverwinnelijke gevoel dat hij uitstraalt, voelde ik vorig seizoen heel erg sterk. Net zoals Virgil ben ik voor niemand bang, maar dat is iets anders dan dat ik mijn tegenstander niet respecteer."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!