'Mourinho wil in Italiaanse top blijven na Roma-ontslag: gesprekken al gepland'

'Mourinho wil in Italiaanse top blijven na Roma-ontslag: gesprekken al gepland'

21 januari - 07:36
19

José Mourinho heeft zijn zinnen reeds gezet op een volgende klus in de top van het Italiaanse voetbal. De zestigjarige trainer gaat komende week in gesprek met eigenaar Aurelio De Laurentiis van Napoli, zo weet The Sunday Times.

Mourinho werd begin deze week ontslagen door AS Roma vanwege de teleurstellende resultaten. De Portugees wil het liefst actief blijven in de top van de Serie A, maar wel bij een club met meer middelen. Hij gaat in gesprek met De Laurentiis, die er nog niet in geslaagd is om Luciano Spalletti adequaat te vervangen.

Onder leiding van Spalletti veroverde Napoli voor het eerst in 33 jaar de Scudetto, waarna de succesvolle oefenmeester een sabbatical nam. Zijn opvolger Rudi Garcia hield het slechts vier maanden vol en ook Walter Mazzarri heeft het tij nog niet weten te keren. Hij won slechts vier van de elf duels, waardoor de Italiaanse kampioen nog altijd teleurstellend in de middenmoot staat.

Voor Mourinho lonkt daarmee een razendsnelle rentree. De flamboyante coach wordt ook begeerd door het Saudische Al Shabab, maar zou liever in Europa blijven. Napoli is bovendien nog actief in de Champions League. In de achtste finales is FC Barcelona de tegenstander.