Slecht nieuws voor Feyenoord: geen uitsupporters tijdens duels met AS Roma

Slecht nieuws voor Feyenoord: geen uitsupporters tijdens duels met AS Roma

22 januari - 18:51 Laatste update: 21:34
72

Bij de Europa League-wedstrijden tussen Feyenoord en AS Roma van volgende maand zijn geen uitsupporters welkom. Dit besluit is genomen door de Italiaanse autoriteiten.

Feyenoord en AS Roma hebben dit deze week te horen gekregen, zo melden de Rotterdammers via de clubkanalen. De Italiaanse autoriteiten hebben laten weten dat er geen Feyenoord-fans welkom zullen zijn tijdens de wedstrijd in Stadio Olimpico.

Omdat het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bepaald dat er geen Rotterdamse supporters af mogen reizen naar Rome, hebben zowel de Rotterdamse driehoek (bestaande uit de burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie) als de club geconcludeerd dat het onverantwoord is om in De Kuip wel Italiaanse supporters te ontvangen. Die beslissing is gebaseerd op zowel veiligheids- als sportieve overwegingen, met name in het belang van Feyenoord.

Tijdens het Champions League-duel tegen Lazio Roma waren de Rotterdamse fans ook al niet welkom in Rome. Feyenoord en AS Roma nemen het het op 15 februari in De Kuip en 22 februari in Stadio Olimpico tegen elkaar op, in de play-offronde van de Europa League.