Blinker ziet uitblinker bij Feyenoord: 'Moeten zijn rol niet onderschatten'

Blinker ziet uitblinker bij Feyenoord: 'Moeten zijn rol niet onderschatten'

26 januari - 08:38 Laatste update: 10:21
163

Regi Blinker keek tevreden toe hoe Feyenoord, de club waarvoor hij tussen 1986 en 1996 furore maakte, woensdag van PSV won in de strijd om de KNVB Beker. Niet alleen was de voormalig buitenspeler onder de indruk van de manier van voetballen, ook zag hij enkele individuele uitblinkers tegen de Eindhovenaren.

"Quinten Timber speelde een geweldige partij, die ontwikkelt zich enorm", stelt Blinker tegenover De Telegraaf. "Van Bart Nieuwkoop in deze vorm geniet iedereen ook, maar ik denk dat we de rol van Justin Bijlow niet moeten onderschatten", aldus de voormalig speler van Feyenoord.

"Die deed tegen PSV fantastische dingen", vervolgt Blinker. "Voor iedere supporter op de tribune is het zo’n fijn en veilig gevoel dat als spelers toch langs David Hancko en Gernot Trauner komen, ze ook nog langs Bijlow moeten. En die passeer je niet makkelijk."

Verder was Blinker onder de indruk van de manier van voetballen van zijn oude club. "In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, al kreeg Feyenoord best een paar aardige kansen. Maar wat ik schitterend vond, was dat bij een aantal aanvallen in en rond het zestienmetergebied van PSV er zeker vier of vijf passes over één of twee meter snel werden gegeven. Het was bijna Braziliaans om naar te kijken. Het is zoveel anders dan het voetbal dat we jarenlang van Feyenoord hebben gezien."