Leegloop bij Liverpool: Lijnders slaat nieuwe weg in en vertrekt net als Klopp

Leegloop bij Liverpool: Lijnders slaat nieuwe weg in en vertrekt net als Klopp

26 januari - 12:11
96

In het kielzog van Jürgen Klopp vertrekt ook rechterhand Pepijn Lijnders aan het eind van dit seizoen bij Liverpool. De 41-jarige assistent-manager wil een nieuwe weg inslaan.

Liverpool en Klopp kondigden vrijdag aan na dit seizoen na bijna negen jaar uit elkaar te aan. Lijnders, die uitgezonderd van de periode januari tot juni 2018 al sinds 2014 werkzaam is bij The Reds, vertrekt eveneens. 'Assistent-manager Lijnders zal zijn functie ook neerleggen aan het einde van het seizoen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het trainersvak wil voortzetten', schrijft Liverpool op de officiële kanalen.

In 2014 werd Lijnders, die destijds overkwam van FC Porto, jeugdtrainer bij Liverpool. Na één jaar werd hij doorgeschoven naar de hoofdmacht, waar hij assistent-manager werd. Die functie bekleedt hij nog tot het einde van het seizoen. Alleen tussen januari en mei 2018 was Lijnders tijdelijk weg. In die periode was hij hoofdtrainer bij NEC.

Peter Krawietz en Vitor Matos, de andere assistenten van Klopp, zullen ook vertrekken. Liverpool moet richting volgend seizoen de staf opnieuw indelen.