'Transfernieuws uit Rotterdam: Feyenoord brengt eerste bod uit op Rodriguez'

'Transfernieuws uit Rotterdam: Feyenoord brengt eerste bod uit op Rodriguez'

27 januari - 10:43 Laatste update: 11:06
187

Feyenoord heeft volgens 1908 een formeel bod uitgebracht op Luciano Rodriguez. Het zou gaan om een openingsbod van iets meer dan vijf miljoen euro. 

Feyenoord zou voor een bijzondere constructie gaan bij een eventuele overgang van Rodriguez. Naar verluidt gaan de Rotterdammers akkoord met tachtig procent van de transferrechten, mits er vanuit Liverpool Montevideo water bij de wijn gedaan wordt. Bovendien is het de bedoeling dat de miljoenenbetaling over enkele seizoenen uitgesmeerd worden. De verwachting is dat het openingsbod van Feyenoord niet direct geaccepteerd zal worden, maar het spel is in ieder geval op de wagen voor de 20-jarige aanvaller. 

De Rotterdammers zien in Rodriguez de ideale versterking van de voorhoede, aangezien de Uruguyaan zowel in de spits als op de rechtsbuitenpositie uit de voeten kan. Feyenoord zal moeten concurreren met het Argentijnse River Plate, dat ook in de markt is voor Rodriguez. Naar verluidt heeft Feyenoord wel een streepje voor, omdat de aanvaller graag de stap naar Europa zou willen maken. 

Rodriguez pakte in 2023 al een prachtig hoogtepunt in zijn loopbaan. De aanvaller werd met Uruguay Onder 20 wereldkampioen door in de finale Italië te verslaan. In dienst van het jeugdelftal van de Uruguayanen speelde Rodriguez al 33 duels en scoorde hij elf keer. In totaal speelde hij in zijn tot nog toe prille carrière 88 duels in het betaald voetbal. Hij scoorde daarin zestien keer en gaf acht assists.