Kramer ziet toekomst in Ajacied: 'Technischer dan Klaassen en Van de Beek'

Kramer ziet toekomst in Ajacied: 'Technischer dan Klaassen en Van de Beek'

28 januari - 23:59
76

Michiel Kramer en Ibrahim Afellay hebben genoten van het spel van Kristian Hlynsson bij Ajax. De IJslander liet zich in de 2-4 zege bij Heracles gelden bij Ajax, met een doelpunt en een assist. Kramer en Afellay zien de middenvelder als lichtpuntje bij de Amsterdammers.

"Hij heeft een goed gevoel voor ruimte", vangt Afellay aan. "Hij heeft een goede steekpass, kiest non-stop goede posities, kijkt goed om zich heen, is tussen de linies aanspeelbaar en heeft een heel goede klik met Berghuis", vervolgt de analist bij Studio Voetbal.

Afellay is lovend over de assist die Hlynsson schonk aan Steven Berghuis. "Berghuis hoeft hem niet eens meer aan te nemen, want de pass is op de juiste snelheid." Het moment waar de oud-international het meest van genoot, was echter de aanname waaruit de goal van Hlynsson volgde. "Hij houdt de bal zo goed bij zich. Die aanname is al zestig procent van de goal. Hij is een speler die zich onder Van 't Schip heel snel ontwikkeld heeft."

Ook Kramer zag Hlynsson uitblinken bij Ajax. "Je hebt jongens bij Ajax gehad als Klaassen en Van de Beek, maar ik vind hem nog technischer dan die twee, lichtvoetiger. Het gaat hem makkelijk af in de kleine ruimtes. Hij komt ook over als een nuchtere gast. Serieus een goede speler", aldus de spits van RKC Waalwijk.