'Van Hooijdonk binnen 24 uur naar Engeland voor transfer: huur met optie tot koop'

'Van Hooijdonk binnen 24 uur naar Engeland voor transfer: huur met optie tot koop'

31 januari - 07:00
31

Sydney van Hooijdonk wordt de nieuwe spits van Norwich City. Enkel een medische keuring en de laatste handtekeningen staan een transfer van de spits van Bologna nog in de weg. Het gaat om een huurtransfer tot het eind van dit seizoen, maar wel met optie tot koop.

De ploegen zouden er helemaal uit zijn en ook Van Hooijdonk zelf is akkoord, meldt Fabrizio Romano. Binnen 24 uur zal de Nederlander naar Engeland vliegen, zijn medische keuring doen en dan uiteindelijk zijn contract tekenen. Norwich City wilde koste wat kost een optie tot koop in het contract hebben en daar is Bologna uiteindelijk mee akkoord gegaan. De 23-jarige Van Hooijdonk heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in Italië.

Van Hooijdonk had ook terug kunnen keren op de Nederlandse velden. FC Twente zou een oogje hebben op de aanvaller, als vervanger van Manfred Ugalde. Die deal kwam echter niet van de grond, waardoor de Tukkers doorschakelden naar Myron Boadu (AS Monaco) en Divin Mubama (West Ham United) als belangrijkste kandidaten. Ook AZ werd even genoemd rond Van Hooijdonk, maar die transfer komt er dus ook niet.

In 2021 stapte Van Hooijdonk transfervrij over van NAC Breda naar Bologna. Daar is de Nederlander op een zijspoor belandt, mede door de concurrentie van landgenoot Joshua Zirkzee. In het seizoen 2022/2023 speelde Van Hooijdonk op huurbasis voor sc Heerenveen. Daar maakte hij veel indruk en werd hij al snel teruggehaald door de Italianen.