Ajax-icoon Krol legt vinger op zere plek in Amsterdam: 'Speelt al sinds Schreuder'

Ajax-icoon Krol legt vinger op zere plek in Amsterdam: 'Speelt al sinds Schreuder'

31 januari - 07:22
63

Ruud Krol denkt dat het goed is dat Ajax Jordan Henderson heeft aangetrokken. In aanloop naar de kraker tegen PSV kijkt de oud-speler, die elf jaar het shirt van de Amsterdammers droeg, naar het huidige team. Vooral defensief ontbreekt het aan structuur volgens Krol, maar hij pikt er ook een speler uit die zich goed blijft ontwikkelen.

"Ik denk dat Ajax zo’n type als Henderson goed kan gebruiken", vertelt de 74-jarige Krol in gesprek met De Telegraaf. "In de defensieve organisatie staat het nog steeds helemaal niet goed. Ze geven nog altijd zoveel weg. Zo’n ervaren speler kan er een bijdrage aan leveren om dat te verbeteren, maar dat zal ook hem niet één-twee-drie lukken. Dat heeft ook even tijd nodig."

Krol kijkt ook nog even terug naar de vorige ontmoeting tussen Ajax en PSV. Daar zag hij een Brian Brobbey die niet helemaal scherp was, maar daar is de oud-verdediger deze editie niet bang voor. "De vorige keer deed Ajax het voor rust helemaal niet slecht, maar miste Brian Brobbey een paar opgelegde kansen. Zulke kansen zal hij nu niet missen, want hij is in de tussentijd flink gegroeid." Ook Kristian Hlynsson krijgt daarin complimenten. "Die ontwikkelt zich heel erg goed."

Toch maakt Krol zich vooral druk om de defensie. Een probleem wat volgens de oud-vleugelverdediger al erg lang speelt in Amsterdam. "Defensief is het team nog steeds zo kwetsbaar. Dat is niet iets van de laatste tijd. Eigenlijk speelt dat al sinds de tijd van Alfred Schreuder. Dat heeft ook John van ’t Schip er nog niet uitgekregen en met die kwetsbaarheid wordt het toch lastig tegen een goed voetballend team als PSV, verwacht ik."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!