Van Dijk stelt Liverpool-fans gerust: 'Volledig uit de context gehaald'

Van Dijk stelt Liverpool-fans gerust: 'Volledig uit de context gehaald'

31 januari - 09:12 Laatste update: 09:13
32

Virgil van Dijk benadrukt in een interview met Men in Blazers dat hij nog steeds volledig toegewijd is aan Liverpool. Nadat Jürgen Klopp zijn vertrek aankondigde, gaf Van Dijk aan niet te weten of hij volgend seizoen nog onderdeel is van de club. Dinsdagochtend zei hij dat deze uitlatingen volledig uit de context zijn getrokken.

Na de zege van Liverpool op Norwich City in de FA Cup (5-2) werd de aanvoerder gevraagd naar zijn toekomstplannen. De 32-jarige centrumverdediger gaf aan dat hij nog niet wist of hij na het afscheid van Klopp nog onderdeel zou zijn van de club. Dat vertelde hij tegenover The Times. Zijn uitspraken zijn volgens Van Dijk uit verband gehaald. "Laat het duidelijk zijn: ik ben honderd procent toegewijd aan de club, ik hou van de club en van de fans. De uitspraken zijn volledig uit de context gehaald", zegt hij.

De 64-voudig Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2025 bij The Reds. "Het gaat niet om mij, het gaat om ons. Er is niks veranderd. Vijf dagen geleden werd er niet eens gepraat over mijn contract, dus ik vind het een beetje flauw. Ik ben er volledig op gefocust om er een heel speciaal jaar van te maken. De mededeling van Klopp is hard aangekomen bij ons allemaal. Maar begrijp me niet verkeerd, ik ben volledig toegewijd aan de club. Ik ben de aanvoerder en geniet van elke seconde hier", besluit Van Dijk.

Woensdagavond staat het Premier League-duel tussen Liverpool en Chelsea op het programma. Bij een overwinning op Chelsea kan koploper Liverpool een gat van vijf punten creëren. De aftrap is om 21.15 uur.