Ajacied Gooijer lyrisch over ploeggenoot: 'Hij is een fantastische speler'

Ajacied Gooijer lyrisch over ploeggenoot: 'Hij is een fantastische speler'

31 januari - 20:24
25

Tristan Gooijer is lyrisch over zijn ploeggenoot Steven Berghuis. De negentienjarige verdediger vormde de laatste twee wedstrijden van Ajax de rechterkant met Berghuis en is uiterst tevreden over de samenwerking. In een interview met de club vertelt hij over zijn band met Berghuis. 

Gooijer mocht zich na meerdere goede optredens in Jong Ajax laten zien in het eerste elftal. De afgelopen twee Eredivisie-wedstrijden stond hij in de basis op de rechtsbackpositie. Aan de rechterkant staat ook Berghuis opgesteld, waarmee hij naar eigen zeggen een goede connectie op het veld heeft. "Met Berghuis spelen is fijn", begint Gooijer. "Hij snapt voetbal heel goed en is een fantastische speler. Ik denk ook dat we elkaar goed aanvoelen."

Wedden

Meer odds

Gooijer is blij met de coaching van de ervaren middenvelder. "Hij praat veel. Hij zegt ook vaak tegen mij dat ik moet coachen. Bijvoorbeeld qua druk zetten, dan zeg ik welke kant hij dicht moet houden. Ook met loopacties in de diepte, dat ik om hem heen moet gaan. Het is belangrijk dat hij de mogelijkheid heeft om de bal aan mij mee te geven of om naar binnen te gaan. Ik denk dat dat zijn kracht is, dat hij opties krijgt. Hij kan natuurlijk uitstekend een bal bij de tweede paal leggen. Hij is wel met mij bezig ja", zegt Gooijer. 

De rechtsback speelde tot nu toe 141 minuten in de Eredivisie. Hij kwam dit seizoen ook al zestien keer in actie voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Hierin wist hij twee keer te scoren en gaf hij twee assists.