'NEC-smaakmaker Mattsson gaat Eredivisie voor recordbedrag verlaten'

'NEC-smaakmaker Mattsson gaat Eredivisie voor recordbedrag verlaten'

31 januari - 23:01 Laatste update: 23:48
54

Magnus Mattsson gaat NEC en de Eredivisie verlaten op Deadline Day. FC Kopenhagen neemt de Deense smaakmaker voor minimaal vier miljoen euro over, aldus Fabrizio Romano. Ook media als Voetbal International en de Gelderlander melden een done deal.

Mattsson meldt zich donderdag bij FC Kopenhagen voor zijn medische keuring. Aansluitend zal hij zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2028. NEC ontvangt in eerste instantie vier miljoen euro voor de aanvallende middenvelder.

Het totale bedrag kan door bonussen nog oplopen tot vijf miljoen euro. Het betekent sowieso een recordbedrag voor de Nijmegenaren. De hoogste transfersom staat nu nog op naam van Björn Vleminckx, die in 2011 voor 3,3 miljoen naar Club Brugge ging.

Kopenhagen, de huidige nummer drie van de Deense Superligaen, is op dit moment op trainingskamp in Portugal. Mattsson (24) zal dan ook niet het vliegtuig naar het Noorden, maar Zuiden pakken. Kopenhagen staat in de achtste finales van de Champions League, waarin Manchester City de tegenstander is.

Mattsson was in de eerste seizoenshelft de absolute smaakmaker van NEC, met elf doelpunten en vier assists. "Ooit zal ik hier niet meer zijn, maar wanneer dat is, weet ik niet", liet hij afgelopen weekend na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (1-1) nog weten aan de Gelderlander.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!