Ajax-talent geeft club hint over contractverlenging: 'Heb nog niets gehoord'

Ajax-talent geeft club hint over contractverlenging: 'Heb nog niets gehoord'

1 februari - 06:20 Laatste update: 08:36
35

Kristian Hlynsson is erg blij met zijn eigen ontwikkeling. Het twintigjarige talent uit IJsland brak door onder Maurice Steijn en is ook onder John van 't Schip een vaste waarde. Hlynsson heeft nog een contract tot 2026 in Amsterdam, maar hij droomt van een grote competitie.

Als De Telegraaf Hlynsson vraagt naar een mogelijke contractverlenging, heeft hij een duidelijke reactie. "Ik heb nog niks van Ajax gehoord. Ja, als ze komen, sta ik zeker open voor een gesprek. Ajax is een van mijn droomclubs", vertelt een trotse Hlynsson. Hij wil graag in Amsterdam blijven, maar heeft een andere droomcompetitie dan de Eredivisie. "Engeland is voor mij het hoofdpodium. Ja, dan moet ik nóg meer naar de sportschool. Al zie je daar ook spelers die niet heel groot en sterk zijn."

Hlynsson traint inmiddels ook al flink wat dagen met winteraankoop Jordan Henderson. De IJslander denkt dat zijn nieuwe ploeggenoot cruciaal zal  worden bij Ajax. "Tijdens de trainingen kun je zien hoe belangrijk zijn coaching is. Hij moedigt ons op een heel positieve manier aan, waardoor we nog eerder en beter pressen. Ik weet zeker dat Jordan heel belangrijk gaat worden."

Voor Hlynsson is zijn definitieve doorbraak dit seizoen nog niet genoeg. De aanvallende middenvelder wil zichzelf nog meer verbeteren en stelt dan ook persoonlijke doelen. "Ik moet meer creëren voor mijn ploeggenoten. Niet alleen qua assists, maar ook door met mijn loopacties ruimte te maken, waardoor zíj de kansen krijgen. In de Eredivisie heb ik nu zes keer gescoord. Tien zou een mooi aantal zijn."

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!