Hlynsson onthult verborgen talent: Als ik hem mag nemen, mis ik hem niet

Hlynsson onthult verborgen talent: "Als ik hem mag nemen, mis ik hem niet"

2 februari - 23:14
51

Kristian Hlynsson beleeft een goede periode bij Ajax, maar het IJslandse talent zou graag de strafschoppen willen nemen bij de Amsterdammers. Volgens de twintigjarige is het een verborgen specialiteit. 

Hlynsson werd door ESPN bekroond met de 'Talent van de Maand'-prijs voor de maand januari. Hlynsson geeft vol zelfvertrouwen aan dat hij vanaf elf meter succesvol zou zijn voor de Amsterdammers. "Bergwijn is de penaltynemer en scoort alles vanaf de penaltystip. Dan kan ik dus niets zeggen. Of ik tweede sta op het lijstje? Nee. Derde? Ik weet het niet. Maar als ik een penalty neem, dan mis ik niet."

De IJslander sloot in november pas aan bij Ajax 1, maar lijkt naadloos in het systeem te passen. Volgens de speler zelf heeft dat een duidelijke reden. "Ik ben hier al vier jaar lang en heb twee of drie jaar in Jong Ajax gespeeld. Dat maakt het makkelijker. Het is anders, met nieuwe spelers en het niveau is hoger in de Eredivisie. Maar als je lang in het systeem van Jong speelt en Jong speelt hetzelfde als het eerste, dan helpt dat bij de stap", besluit Hlynsson. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!