Pastoor haalt gram na zege en sneert naar Dijkhuizen: 'Niet gek voor KKD-ploegje'

Pastoor haalt gram na zege en sneert naar Dijkhuizen: 'Niet gek voor KKD-ploegje'

3 februari - 14:11
44

Voor Almere City-trainer Alex Pastoor voelt de overwinning op Excelsior van vrijdagavond (2-1) extra lekker. Marinus Dijkhuizen, eindverantwoordelijke bij de Kralingers, stelde in aanloop naar de wedstrijd dat Almere speelt als een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

"Ze spelen met heel veel duelkracht, heel veel power en heel veel druk naar voren. Ook spelen ze veel in de één tegen één. Een beetje zoals er veel in de KKD wordt gevoetbald", zei Dijkhuizen afgelopen donderdag. Pastoor slaat vrijdagavond terug. "Er zijn niet veel wedstrijden geweest, waarin ik zo sterk het gevoel had dat het zo fucking terecht was dat wij deze gingen winnen", zegt hij tegen ESPN.

"Ik vind het achteraf gezien niet zo gek voor een KKD-ploegje", deelt Pastoor een sneer uit. De trainer wordt gevraagd of hij zich geërgerd heeft aan de uitspraak van zijn collega. "Geërgerd... In de eerste plaats wordt er in de KKD niet zo gevoetbald zoals wij doen", reageert hij. "En ik zou het andersom nooit zeggen. Maar het mag, we zijn een vrij land."

Dijkhuizen verschijnt ook voor de camera en legt uit dat zijn uitspraak verkeerd is geïnterpreteerd. "Ik heb het met alle respect gezegd", geeft hij aan. "Ik heb de trainer een compliment gegeven. Het was totaal niet denigrerend bedoeld. Ze spelen heel lastig voetbal en dat zeg ik met alle respect."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!