Van Dijk bekent schuld: 'Pff, dit mag niet. Ik ben verantwoordelijk'

Van Dijk bekent schuld: 'Pff, dit mag niet. Ik ben verantwoordelijk'

4 februari - 20:54
37

Virgil van Dijk steekt de hand in eigen boezem bij Liverpool. De captain van The Reds zag er tegen Arsenal slecht uit bij de tweede tegentreffer en geeft toe dat hij een andere keuze moest maken.

Liverpool verloor zondag met 3-1 van Arsenal. Enige tijd stond het gelijk, totdat Gabriel Martinelli in de 67ste minuut scoorde: de Braziliaan profiteerde van een mispeer van Liverpool-keeper Alisson en matig verdedigen van Van Dijk. "Pff, het mag niet", begint de Nederlander over dat moment bij Viaplay. "Ik maak de verkeerde keuze. Alles gaat zo snel en achteraf kun je uiteindelijk zeggen: ik moet de bal gewoon wegkoppen. Ik baal enorm, persoonlijk. Het gaat dit seizoen best goed en vandaag, bij die 2-1: dat is natuurlijk wel echt een domper."

Bij Sky Sports toont Van Dijk zich ook zelfkritisch. "Dit was een zware dag. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor de 2-1 op me, dat was een groot keerpunt in de wedstrijd. Ik had het beter moeten doen en daar een betere beslissing moeten nemen. Dit doet pijn bij mij en de rest van het team. Vooral bij mij. Ik ben verantwoordelijk voor het keerpunt in deze wedstrijd."

"Deze dingen gebeuren niet zo vaak in mijn carrière, maar dit is een bittere pil. Ik zal er bovenop komen en leren van dingen die niet goed gaan. Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen", besluit Van Dijk.