Sparta-uitblinker zag transfer in rook opgaan: 'Had die stap graag gemaakt ja'

Sparta-uitblinker zag transfer in rook opgaan: 'Had die stap graag gemaakt ja'

5 februari - 11:14
25

Tobias Lauritsen stond afgelopen winter nog in de belangstelling van het Italiaanse Hellas Verona. Waar Tijjani Noslin (Fortuna Sittard) en Elayis Tavsan (NEC) wel naar de Serie A-club vertrokken, mocht het voor de Spartaan niet zo zijn. Lauritsten vertelt tegenover Voetbal International dat hij hier wel van baalde, maar dat hij nu hopelijk deze zomer weg kan.

Hellas Verona deed woensdag ineens een belletje naar Sparta voor Lauritsen, maar een deal kwam uiteindelijk niet van de grond. Daar baalde de 26-jarige Noor toch enigszins van. "Natuurlijk stond ik ervoor open. De Serie A is een van de vijf topcompetities van Europa, daar was ik graag naartoe gegaan. Maar ik focus me nu gewoon weer op Sparta." De Rotterdammers gingen zondag ten onder tegen PEC Zwolle. 

Wedden

Meer odds

Lauritsen geeft wel toe dat het voor Sparta geen ideale situatie was om de spits te laten vertrekken. "Het was een gekke situatie. Mijn zaakwaarnemer zei dat ik mijn telefoon aan moest houden, want misschien zou hij mij midden in de nacht bellen, dat ik de volgende ochtend een vlucht moest pakken. Dat gebeurde niet en toen hoorde ik donderdag niks meer tot een uur of drie, vier. Toen kreeg ik te horen dat ze weer in gesprek waren en dat een akkoord dichtbij was."

Uiteindelijk bleef Lauritsen en dus moet de focus weer op Sparta. Toch is zijn doel in ieder geval duidelijk en die doelstellingen liggen niet op Het Kasteel. "Nu is het doel om in de zomer een mooie stap te maken. Toen ik hier kwam hebben we daar natuurlijk over gesproken, met Maurice Steijn toen nog. Ze wilden goede spelers naar Sparta halen, die goed genoeg zijn voor betere competities."