Van Basten snoeihard: 'Het is fout op fout op fout bij Ajax en niemand zegt wat'

Van Basten snoeihard: 'Het is fout op fout op fout bij Ajax en niemand zegt wat'

6 februari - 07:25 Laatste update: 17:24
187

Marco van Basten heeft zondag opnieuw met verbijstering gekeken naar de verdediging van Ajax. Hoewel de Amsterdammers maar één doelpunt incasseerden tegen de meestscorende ploeg van Nederland, zag de Ajax-defensie er niet sterk uit bij de goal van Luuk de Jong

"Je weet dat Luuk de Jong een heel goede spits is", begint Van Basten zijn relaas aan de tafel van Rondo over de aanvaller van PSV, die de 1-1 voor zijn rekening nam in de Johan Cruijff ArenA. "Die staat dan in zijn eentje voor de keeper. Hoe kan dat dan? Dat is mij echt een raadsel."

Met name Bonra Sosa moet het ontgelden. "Die linksback heeft er nog nooit van gehoord dat hij af en toe moet knijpen." Ook het centrum oogt niet sterk, aldus Van Basten. "Die zijn allebei weg. Het is echt fout op fout op fout. Verdedigen doe je met z'n allen, maar dit zijn vijf individuen die alleen met zichzelf bezig zijn. En wie zegt er wat? Die keeper (Diant Ramaj, red.) zegt niets, Sutalo zegt niets, Hato zegt niets..."

Het feit dat Ajax zich content toonde met het gelijkspel tegen PSV is bovendien een doorn in het oog van Van Basten. "Het is een beetje een gekke wereld. Ze zijn blij dat ze gelijkgespeeld hebben tegen PSV. Als dat tegenwoordig de situatie is..."