'Ik ben blij dat ik gewoon weer op 10 kan spelen bij AZ, mijn eigen ding doen'

'Ik ben blij dat ik gewoon weer op 10 kan spelen bij AZ, mijn eigen ding doen'

7 februari - 16:42
9

Sven Mijnans merkt niet dat bij AZ het roer is omgegaan na het ontslag van Pascal Jansen. Maarten Martens heeft als interim-trainer nog niet de tijd gehad om veel dingen te veranderen, aldus de middenvelder.

Het idee voor het thuisduel met Feyenoord (0-1 verlies) was volgens Mijnans duidelijk. "We hadden vooraf een heel goed plan gemaakt, dat pakte aardig uit. Bijvoorbeeld bij de manier van drukzetten, we zaten met zijn allen op één lijn. Heel jammer dat een dominante wedstrijd als deze niet tot punten heeft geleid. Want volgens mij hebben we goed gespeeld, met veel energie en creativiteit. Dat sloeg ook over op het publiek."

De rol van Mijnans is in de eerste wedstrijden onder Martens ook niet veranderd. Er wordt nog steeds van de middenvelder verwacht dat hij creativiteit toevoegt aan het elftal. "Mijn eigen ding doen, maar ook agressief zijn in de pressing", aldus Mijnans, die de laatste duels als aanvallende middenvelder speelt. "Diepgaan vanuit de nummer 10-positie. Ik ben blij dat ik gewoon weer op 10 kan spelen."

Afgelopen zondag kon Mijnans tegen Feyenoord niet de negentig minuten volmaken. De middenvelder had bijna twee maanden geen wedstrijden gespeeld wegens een knieblessure. "Anderhalve week geleden heb ik tachtig minuten tegen Heerenveen gespeeld, waarvan een groot deel met tien man. Daar kwam ik niet echt goed uit, met last van mijn lies en hamstrings. Daar kwam de intense wedstrijd tegen Feyenoord overheen. Met drie dagen later de bekerwedstrijd nog. Het is belangrijk fit te blijven nu."