'Juventus zet Huijsen in de etalage: Nederlander moet geld in laatje brengen'

'Juventus zet Huijsen in de etalage: Nederlander moet geld in laatje brengen'

8 februari - 19:46
42

Juventus overweegt enkele grote talenten te verkopen om het transferbudget voor komende zomer te vergroten. Onder meer Dean Huijsen staat op de nominatie om een transfer te maken, meldt La Gazzetta dello Sport.

Naar verluidt heeft Juventus 'slechts' zestig miljoen euro te besteden op de transfermarkt. Dat bedrag kan oplopen door de verkoop van spelers. Matias Soulé, die momenteel is verhuurd aan Frosinone, geldt als belangrijke kandidaat, maar dat geldt ook voor Huijsen. De Nederlandse verdediger speelt sinds januari op huurbasis voor AS Roma. Maandag maakte hij zijn eerste doelpunt voor de Romeinen.

Wedden

Meer odds

Juve denkt er nu serieus overna om Huijsen definitief van de hand te doen. De Oude Dame denkt dat het achttienjarige talent zo'n 25 à 30 miljoen euro kan opleveren, aldus La GazzettaManchester United, Borussia Dortmund en RB Leipzig zouden al op het vinkentouw zitten. In 2021 nam de Italiaanse topclub Huijsen nog voor minder dan een half miljoen euro over van Málaga.

Voor Soulé kwam vorige maand al een bod van dertig miljoen euro binnen uit Saudi-Arabië. Dat zag de Argentijnse spelmaker zelf niet zitten, maar ook Engelse clubs als Newcastle United hebben hem op de korrel. Juve verwacht in de zomer alsnog minimaal dertig miljoen aan hem te verdienen. Volgens de roze sportkrant zijn Kaio Jorge, Samuel Iling-Junior en Moise Kean andere spelers die verkocht kunnen worden.