'Gevallen topspeler James Rodríguez is ongelukkig in Brazilië en mikt op MLS'

'Gevallen topspeler James Rodríguez is ongelukkig in Brazilië en mikt op MLS'

9 februari - 11:58 Laatste update: 12:03
4

James Rodríguez (32) wil São Paulo al na iets meer dan een halfjaar verlaten. Dat meldt Globo Esporte. Vanuit de MLS zou er al interesse zijn voor de aanvallende middenvelder. Real Salt Lake heeft hem op de korrel. 

Rodríguez zou de clubleiding van zijn huidige werkgever zelf hebben laten weten dat hij wil vertrekken uit Brazilië. De club zal het contract van de Colombiaan opzeggen, meldt Globo Esporte. James is ongelukkig in Brazilië en zou dichter bij zijn familie willen zijn. Het contract van de voormalig Real Madrid-speler loopt in principe nog tot juni 2025.

James heeft al meer dan twee maanden geen officiële wedstrijd gespeeld. De laatste keer dat hij op het veld stond was op 26 november in het doelpuntloze gelijkspel tegen Cuiabá. Dit was nog in het vorige seizoen van de Braziliaanse Serie A. Dit jaar is de 96-voudig Colombiaans international enkel betrokken geweest bij het voorseizoen. Ook afgelopen weekend, toen São Paulo beslag legde op de Braziliaanse Supercup, zat James niet bij de wedstrijdselectie.

Volgens Globo Esporte staat James welwillend tegenover een stap naar Real Salt Lake. Daar kan de linkspoot zich voegen bij nog vier Colombiaanse spelers: Brayan Vera, Nelson Palacio, Carlos Andrés Gómez en Cristian 'Chicho' Arango. De MLS gaat 22 februari weer van start. Real Salt Lake mag het nieuwe seizoen dan gaan aftrappen op bezoek bij het Inter Miami van Lionel Messi. Ook Besiktas en diverse Zuid-Amerikaanse ploegen zouden interesse in James hebben getoond.