RKC wint carnavalswedstrijd van NEC, Cillessen de schlemiel na VAR-besluit

RKC wint carnavalswedstrijd van NEC, Cillessen de schlemiel na VAR-besluit

9 februari - 21:58 Laatste update: 22:19
68

NEC is er vrijdag niet in geslaagd de volgende overwinning te boeken op bezoek bij RKC Waalwijk. De carnavalswedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de thuisploeg, die David Min zag uitblinken.

In de carnavalswedstrijd, waarin RKC met een speciaal carnavalsshirt speelde, ontbraken zowel Mats Seuntjens als Michiel Kramer. Min werd als vervanger van Kramer in de spitspositie gezet. De keuze pakte direct goed uit, aangezien Min al na zes minuten de score opende. Het duurde niet lang voordat RKC, dat sterk startte, een volgende kans kreeg om te scoren: Dario Van den Buijs mocht aanleggen vanaf elf meter, maar doelman Jasper Cillessen keerde de inzet.

Cillessen mocht heel even blij zijn dat hij eindelijk een strafschop stopte, maar de VAR gooide roet in het eten. Spelers van beide clubs liepen te vroeg in en daarom mocht RKC opnieuw aanleggen. Min ging deze keer achter de bal staan en faalde niet. RKC kwam na de 2-0 niet meer in de problemen en ook Tjaronn Chery kon niet het verschil maken.

Door de nederlaag blijft NEC op plek zeven steken in de Eredivisie. RKC boekt de eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar en pakt drie belangrijke punten. De nummer zestien staat nu zes punten los van hekkensluiters FC Volendam en Vitesse.