Liverpool streeft Manchester City weer voorbij, ontsnapping Van de Ven

Liverpool streeft Manchester City weer voorbij, ontsnapping Van de Ven

10 februari - 18:00
10

Liverpool gaat weer aan kop in de Premier League door een moeizame zege op degradatiekandidaat Burnley (3-1). Bij Tottenham Hotspur beleefde Micky van de Ven niet zijn beste dag. Hij won wel, met 2-1 van Brighton.

Liverpool weer koploper
Burnley bezorgde Liverpool de nodige hoofdbrekens op Anfield, maar uiteindelijk trok de ploeg van manager Jürgen Klopp aan het langste eind. Diogo Jota, Luis Díaz en Darwin Núñez maakten de goals voor de thuisploeg. Kort voor rust tekende Dara O'Shea nog voor de gelijkmaker met een steenharde kopbal.

De 1-0 van Liverpool was overigens bijzonder, doordat Trent Alexander-Arnold de aangever was. Het betekende zijn 58ste Premier League-assist, meer dan welke verdediger dan ook in de competitiehistorie. Alexander-Arnold is teamgenoot Andy Robertson voorbij.

Liverpool, waar Virgil Van Dijk startte, Cody Gakpo inviel en Ryan Gravenberch op de bank bleef, moest de koppositie eerder op de dag nog inleveren bij Manchester City, dat dankzij twee goals van Erling Haaland met 2-0 van Everton. Het verschil tussen The Reds en The Citizens is nu weer twee punten. Wel heeft Liverpool een wedstrijd meer gespeeld.

Van de Ven ontsnapt
Van de Ven beleefde aanvankelijk een middag om snel te vergeten: de bewierookte verdediger, die vorige week nog werd vergeleken met een Rolls Royce, veroorzaakte een penalty tegen Brighton. Pascal Gross pakte het cadeautje uit. Door de 1-1 van Pape Sarr werd het echter weer een wedstrijd en in de 96ste minuut pakte Spurs tóch nog de volle buit. Brennan Johnson kroonde zich tot matchwinner.

Overige uitslagen Premier League
Wolves - Brentford: 0-1
Fulham - Bournemouth: 3-1
Luton - Sheffield United: 1-3