Simons maakt indruk: 'Wat me wél verrast heeft, is hoe constant hij is'

Simons maakt indruk: 'Wat me wél verrast heeft, is hoe constant hij is'

13 februari - 09:03
61

RB Leipzig-trainer Marco Rose is erg te spreken over de ontwikkeling van Xavi Simons. De jongeling speelt dit seizoen op huurbasis bij de Duitse club en de oefenmeester ziet dat Simons stappen blijft maken.

"Xavi heeft mij niet verrast", begint Rose op de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Real Madrid. De Duitse trainer wist op voorhand al dat ze met Simons een kwaliteitsimpuls aan de selectie hadden toegevoegd. "Wat me wél verrast heeft, is hoe constant hij is. In dat opzicht heeft hij zich verder ontwikkeld, hij heeft de volgende stap gezet."

De laatste wedstrijden speelt Simons vanaf de linkerkant bij RB Leipzig. Rose hoopt dat dat de Nederlander, in samenwerking met Dani Olmo vanaf de rechterflank, tegen Real voor gevaar kan zorgen. "Ik verwacht ook tegen Real Madrid dat zij spelers zijn die het verschil kunnen maken."

De wedstrijd tussen RB Leipzig en Real Madrid wordt dinsdagavond om 21.00 uur afgewerkt in de Reb Bull ArenA in Duitsland. De return staat over drie weken op het programma. Simons was dit seizoen in zes Champions League-wedstrijden goed voor twee doelpunten en twee assists.