Bodø waakt voor 'krankzinnige kwaliteiten' Ajax: 'Zij zijn beter, op dit moment'

Bodø waakt voor 'krankzinnige kwaliteiten' Ajax: 'Zij zijn beter, op dit moment'

15 februari - 12:50 Laatste update: 12:55
58

Bodø/Glimt-speler Hakon Evjen vindt Ajax de favoriet voor de duels in de tussenronde van de Conference League. De ex-speler van AZ blikt vooruit op de wedstrijd van donderdag en vertelt over de gevolgen van het feit dat de Noren sinds december geen officiële wedstrijd meer speelden.

"Het is zeker niet positief voor ons. We missen wedstrijdritme. Ajax is beter dan wij, op dit moment", vertelt Evjen in gesprek met ESPN. Bodø zit tussen twee seizoenen in, vorig seizoen werd de ploeg nog kampioen van de Eliteserien. De afgelopen tijd verbleef Bodø in Marbella als voorbereiding op het nieuwe seizoen en de hervatting van de Europese wedstrijden.

"Ik had liever nog wat meer wedstrijden gespeeld, voordat we aantreden tegen een team als Ajax. Hopelijk kunnen we alle energie en kracht die we overhielden aan het niet spelen naar het veld brengen", voegt de middenvelder toe.

Verder geeft Evjen aan de Eredivisie nog op de voet te volgen. Hij was dan ook op de hoogte van de crisis bij Ajax. Toch is de Bodø-aanwinst te spreken over zijn tegenstanders van donderdagavond. "De individuele kwaliteit die ze hebben is krankzinnig."

Oud-AZ'er Hakon Evjen vindt Ajax de favoriet tegen Bodø/Glimt:

"De individuele kwaliteit die ze hebben is krankzinnig"

— ESPN NL (@ESPNnl) February 15, 2024