'Beetje ontheemde' Feyenoord-dissonant bekritiseerd bij ESPN: 'Dit moet beter'

'Beetje ontheemde' Feyenoord-dissonant bekritiseerd bij ESPN: 'Dit moet beter'

15 februari - 19:58 Laatste update: 20:13
18

Ayase Ueda was in de eerste helft van het Europa League-duel tussen Feyenoord en AS Roma een dissonant, zo wordt geconcludeerd bij ESPN. Marciano Vink wil de Japanse vervanger van Santiago Gimenez echter 'beschermen'.

Kenneth Perez valt in de rustanalyse bij Studio Europa, bij een 1-0 voorsprong van Feyenoord, over een mislukte kaats van Ueda, waardoor Mats Wieffer geen vrije schietkans krijgt. "Dit is toch niet zo lastig?", vraagt de ESPN-analist zich af. Volgens Kees Kwakman speelt de spits 'niet goed', terwijl presentator Jan Joost van Gangelen hem 'een beetje ontheemd' noemt.

Vink wil echter een lans breken voor Ueda. "Het is ook niet makkelijk als je zo weinig ballen krijgt. Ik wil hem beschermen." Perez vindt dat onterecht. "Hier staat Ueda toch voor op het veld? Als we hem beoordelen of hij een goede stand-in is voor Gimenez, dan moeten dit soort momenten beter. Ja, dit moet gewoon beter."

Bij Veronica was Wim Kieft ook niet onder de indruk van Ueda. "Die spits, ik heb het nog niet gezien. Jan Boskamp heeft er veel vertrouwen in, maar ik heb het er nog niet in gezien."