Perez trekt vernietigend conclusie: 'Ze hebben niet door hoe slecht Ajax is'

Perez trekt vernietigend conclusie: 'Ze hebben niet door hoe slecht Ajax is'

18 februari - 21:08 Laatste update: 21:56
159

Kenneth Perez is niet verbaasd door het gelijkspel van Ajax tegen NEC. Sterker nog, de analist van ESPN stelt bij Dit was het Weekend dat tegenstanders van de Amsterdammers te snel tevreden zijn, en dat NEC zichzelf tekort heeft gedaan.

"NEC heeft zichzelf ongelooflijk tekort gedaan. Ik heb ook het gevoel dat supporters en spelers van de tegenstanders niet door hebben hoe slecht Ajax is", meent Perez. "Ook de supporters van NEC, ze vierden het alsof er een fantastisch resultaat is geboekt. Ik vind dat ze zichzelf enorm tekort hebben gedaan tegen dit wederom heel zwakke Ajax."

Verbaasd is de Deen niet over de prestaties van de Amsterdammers. "Je weet dat mijn lat lig laagt, het verbaast me niet meer. Waar die lat ligt bij Ajax? Ergens in het midden van de Eredivisie. Ik vind dat Ajax een goed punt heeft behaald, thuis tegen NEC."

Wanneer presentator Milan van Dongen stelt dat dat ook komt door het gemis van Steven Bergwijn en Steven Berghuis, antwoordt Perez ontkennend. "Nee, je hebt ze toch zien spelen? Ook vooraf zou dit een goed punt zijn. NEC is een goed voetballende ploeg die genoeg ruimte krijgt. Vandaag minder ruimte, doordat er buitenspelers stonden die wél naar achter plooiden. Ze misten natuurlijk wel het voetballende gedeelte van Berghuis en Bergwijn."