Van der Vaart kan zich niet inhouden: 'Hij lijkt een beetje op Rico Verhoeven'

Van der Vaart kan zich niet inhouden: 'Hij lijkt een beetje op Rico Verhoeven'

19 februari - 11:12
49

Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay zien kansen voor PSV in het Champions League-tweeluik met Borussia Dortmund. Eén van de zwakke plekken bij de Duitsers is volgens de Studio Voetbal-analisten Niklas Süle.

Süle is normaal gesproken een van de verdedigers in de 'Dreierkette' van Dortmund. "Dat is niet de meest wendbare centrumverdediger", aldus Afellay, die memoreert dat Van der Vaart zich regelmatig laatdunkend heeft uitgelaten over diens Duitse 'vriend'.

Wedden

Meer odds

"Ik vind hem een beetje op Rico Verhoeven lijken. Zo beweegt hij ook. Hij heeft geen nek", trekt Van der Vaart weer van leer. "Ik vind hem niet zo heel goed, maar hij heeft toch bij Bayern München gespeeld en speelt nu ook bij Dortmund. Maar ik vind het geen bijzondere speler."

Afellay wijst naar Jadon Sancho, Marco Reus en Donyell Malen als de spelers waar PSV voor moet oppassen. "Ze hebben natuurlijk wel een paar geweldige spelers. Normaal gesproken is Dortmund sterker dan PSV, maar ik zie zeker wel kansen voor PSV. Ze moeten boven zichzelf uitstijgen."