Rodriguez onthult: 'Aanbod Feyenoord heel goed voor club, maar niet voor mij'

Rodriguez onthult: 'Aanbod Feyenoord heel goed voor club, maar niet voor mij'

19 februari - 13:55
147

Luciano Rodriguez besloot deze winter zelf af te zien van een transfer naar Feyenoord. De twintigjarige Uruguayaan onthult in gesprek met Sport 890 dat hij er met de clubs niet uitkwam over een percentage van de transfersom.

Rodriguez was afgelopen winter dicht bij een transfer naar Feyenoord, maar de deal kwam niet op tijd rond. Nu blijkt dat hij zelf een overstap naar Rotterdam tegenhield. "Het aanbod van Feyenoord was héél goed vor de club, maar niet voor mij", vertelt hij. "De transferdetails omvatten niet de twintig procent die ik zoek. Liverpool betaalt dat percentage niet, zo liet Palma (Liverpool-voorzitter, red.) weten aan mijn voormalige vertegenwoordiger."

De Uruguayaanse jeugdinternational stelt dat hij een 'groot salaris' kon verdienen bij Feyenoord, maar hij legt uit waarom hij daarnaast wil meeverdienen aan een transfer. "Ik kom uit een zeer bescheiden buurt en ik probeer ervoor te zorgen dat mijn familie niets te kort komt. Een economische aandeel in een transfer is voor mij belangrijk, maar in dit geval werd daar geen rekening gehouden. Mijn twintig procent werd niet betaald. We gaan zien wat er de komende maanden gebeurt: ik wil het beste voor mezelf." 

Volgens Rodriguez zal hij pas in de zomer de knoop doorhakken. "Er zijn open markten, zoals Brazilië en de Verenigde Staten, maar het belangrijkste is dat ik voorlopig tot juni in Liverpool blijf." Vanuit de Verenigde Staten kwam onlangs het bericht dat Rodriguez hard op weg zou zijn naar Charlotte FC, maar ook een overstap naar de MLS-club is dus nog niet nabij.

El Observador beweert dat Feyenoord liefst vijftien miljoen euro wilde betalen, inclusief bonussen. Onder meer het Voetbal International en het Algemeen Dagblad schreven al dat de Rotterdammers zullen terugkeren voor de jonge aanvaller.